تماس با ما درباره ما

جرم خطیب مسجدالحرام چیست؟

منابع خبری گزارش دادند که دادگاه استیناف سعودی، شیخ صالح آل طالب امام و خطیب مسجدالحرام را به ۱۰ سال حبس محکوم کرده است.
جرم خطیب مسجدالحرام چیست؟

به گزارش تهران بهشت؛ امام و خطیب مسجدالحرام که از جشن‌های مختلط در عربستان سعودی انتقاد کرده بود، با حکم دادگاه استیناف، به 10 سال حبس محکوم شد.

منابع خبری گزارش دادند که دادگاه استیناف سعودی، شیخ صالح آل طالب امام و خطیب مسجدالحرام را به ۱۰ سال حبس محکوم کرده است.

پایگاه خبری الخلیج الجدید گزارش داد که قرار دادگاه تجدیدنظر، در نقض قرار دادگاه کیفری سعودی بوده است. این دادگاه اعلام کرده بود که آل طالب از تمامی اتهامات وارده، مبراست.

این حکم جنجال گسترده‌ای در میان افکار عمومی عربستان به راه انداخته است؛ زیرا الطالب به مدت سه سال به عنوان قاضی دادگاه عالی ریاض کار کرده بود. وی همچنین در دادگاههای سایر استانهای سعودی مشغول به فعالیت بوده است.

وی همچنین، چهار سال پیش و قبل از بازداشت شدن، در دادگاه عالی مکه مکرمه فعالیت داشته است. مسئولان سعودی الطالب را در آگوست ۲۰۱۸ دستگیر کردند و هیچ توضیح رسمی در مورد دلیل بازداشت وی ارائه نشد.

این خطیب پیشین مسجدالحرام پیش از اینکه بازداشت شود، خطبه‌ای درباره لزوم «انکار منکر» ایراد کرده بود. منابع حقوق بشری می‌گویند که علت بازداشت وی همین خطبه بوده است.

برخی از کاربران هم یک فایل صوتی از الطالب منتشر کرده بودند که در آن، به جشنهایی حمله کرده بود که سازمان سرگرمی سعودی برگزار کرده بود؛ چرا که این جشنها به صورت مختلط برگزار شده بود.

وی در این فایل گفته بود: «ای مسلمانان، چه چیزی شما را تغییر داد که در مکان های لهو لعب، شاهد ازدحام جمعیت هستیم؟ چه شد که زنان و دختران را دیدیم که در حال رقص با مردان جوان هستند؟ چه شده که قلبهایتان سخت و احساساتتان تغییر کرده است و بر روی پیکر کشته شدگانی می‌رقصید که از دین، مقدسات و کشورتان دفاع کردند؟».

این در حالی است که مسئولان سعودی ده ها مبلغ را بازداشت کرده است که بیشتر آنان از سال ۲۰۱۷ بازداشت و به چندین سال حبس محکوم شده‌اند. 

کارشناسان برگزاری چنین جشنهایی را طرحی از سوی محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی می‌دانند که در راستای سکولاریزه کردن جامعه سنتی عربستان و تغییر تدریجی هویت این کشور صورت می‌گیرد.

پایگاه خبری افشاگر «سعودی لیکس» در این زمینه گزارش داد، این سند نشان می دهد که محمد بن سلمان در جلسه با هیأت دولت سعودی، به وزارت امور اسلامی، تبلیغ و ارشاد این کشور دستور داده است تا برنامه‌هایی را در راستای آنچه «تساهل فکری» در عربستان نامیده می شود، تدوین کند.

به گزارش سعودی لیکس، مدیر بخش وزارت امور اسلامی، تبلیغ و ارشاد در مدینه منوره تأکید کرد که بن سلمان در جریان حضور در هیأت دولت، با طراحی و تدوین این برنامه، قصد دارد باورها و برنامه‌های خود را برای اجرای مستلزمات چشم‌انداز ۲۰۳۰ نهادینه کند تا این برنامه، به زعم خود از انحرافات فکری افراطی دور بماند.

 

 

 

ارسال نظر